Ta fram din naturliga hälsa och skönhet!


Naturen har under miljontals år bidragit till att levande varelser har kunnat hålla sig friska och livskraftiga. Vår ursprungliga föda och dryck kommer fortfande från naturen och det är av den vi blir starka och motståndskraftiga, så att vi kan hålla oss friska.

En frisk kropp är välfungerande och vacker. För att få en frisk kropp behöver vi vårda vår hälsa både från insidan och från utsidan med naturliga produkter. Jag samarbetar med Forever Living och använder deras produkter för att bibehålla och boostra min hälsa.


Vill du börja använda Forever Livings produkter?

Maila mig angående detta så ger jag dig 15% rabatt på hela produktsortimentet.


Vill du vara med i mitt Forever Living team?

Maila mig så berättar jag mer.

Forever Aloe vera gel (dryck)


Aloe vera har länge använts som hälsofrrämjande växt. Redan de gamla egyptierna använde Aloe vera för att upprätthålla och stärka sin hälsa. På Forever Livings ekologiska Aloe vera odlingar, som finns i södra USA och Mexiko, växer de stora Aloe vera bladen i två till tre år innan de skördas och bearbetas för hand. Till Forever Livings Aloe vera dryck tillsätts endast vitamin C för längre hållbarhet. Drycken finns med naturell smak men även med olika smaker, smaksatt med naturliga ingredienser av bär och äpplen, persika eller mango.

En liter Forever Aloe vera gel dryck räcker till ungefär 20 till 30 dagar.

Dessa produkter från Forever Livning använder jag dagligen

Forever Living Marine Collagen


Collagen är en av de vanligaste proteinerna i kroppen och bidrar till att våra vävnader blir smidiga och elastiska. Detta protein finns i ben, brosk, senor, blodkärl, hår, naglar och inte minst i vår hud. Med åldern minskar kroppens collagentillverkning drastiskt och för att bibehålla vår kropps smidighet och elasticitet, är det viktigt att kompensera detta oersättliga protein. 

För att Collagen ska kunna tas upp optimalt behövs Vitamin C, zink, Biotin och koenzym Q10 samt antioxidanter. Detta kosttillskott innehåller även alla dessa ämnen för att optimera Collagen upptaget. Alla dessa ämnen är också livsnödvändiga i kroppens naturliga funktioner och följer med i detta komplexa kosttillskott.

Brännässlor är superfood      2024-04-19


Brännässlans latinska namn är Urtica dioeca och nässlan är en ört som växer i hela Sverige och även i övriga nordiska länder.

När vi tänker på nässlor tänker vi ofta på att de bränns. De ämnena som gör att det kliar är serotonin, histamin och acetylkolin. Dessa ämnen finns inte i lika stor mängd i nässlans skott och bryts ner när nässlan upphettas. Giftet hos nässlan är et sätt för örten att skydda sig mot djur som annars skulle äta upp den.

 

Nässlor är näringsrika

Nässlor är ett superfood – de innehåller många vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror.

Vitaminer som finns i nässlor är vitamin A, C, K och flera B vitaminer.

Nässlor innehåller mineralerna kalcium, järn, fosfor, magnesium, kalium och natrium.

I nässlor finns alla aminosyror inklusive de som är essentiella för oss.

Nässlor innehåller polyfenoler som har många positiva hälsoeffekter, bland annat polyfenolerna quercetin, kumarin, kaempferol och andra.

I nässlor finns även många pigment, bland annat betakaroten, lutein, luteoaxantin och andra karotenoider.

 

Nässlors goda hälsoegenskaper

Nässlan har länge används inom örtmedicinen då den har många hälsofrämjande egenskaper. Nedan beskriv några användningsområden:

Nässlor är alkaliska och hjälper till att göra kroppen basisk. Det är känt att kroppen behöver vara lite basisk för att må bra.

Nässlor är bra för detox. De fungerar som vätskedrivande, är bra mot problem i urinvägarna och verkar renande för blodet. De kan stimulera njurarnas urinproduktion och bidrar med antioxidanter vilket gör att utsöndringen av toxiner underlättas.

Inom medicinen används nässlan för att motverka tarmsjukdomar som exempelvis läckande tarm, då som soppa eller te.

Nässlor har antiinflammatoriska egenskaper som kan vara bra vid sjukdomar som reumatoid artrit. Dessa antiinflammatoriska effekter erhålls främst av polyfenolerna och antioxidanterna.

Nässlor kan även motverka mannens flintskallighet då den blockerar bildning av hormonet DHT (dihydrotestosteron). DHT bildas från mannens testosteron och kan orsaka skallighet. Detta kan motverkas av nässla.

 

Nässlor har flera hälsofördelar, inklusive:

  1. Ger jämn energi och är stärkande vid utmattning.
  2. Stödjer njurarna.
  3. Är urindrivande.
  4. Stödjer körtlar och organ.
  5. Hjälper mot gaser i magen.
  6. Lindrar torra slemhinnor.
  7. Kan hjälpa vid hudproblem.

 

Nedan följer några andra moderna medicinska användningsområden av nässlan:

Hjärt- kärlhälsa och särskilt högt blodtryck

Förbättrad glukosomsättning vid diabetes

Förhindra förstorad prostata

Minskad reumatoid artrit

Förbättrad effekt av läkemedel vid bröstcancer

 

Plocka och bered nässlor själv

När du plockar nässlor, använd handskar och en liten sax. Plocka dem, förväll, torka och frys in. Av nässlor kan man göra mycket – soppa, smoothies, nässelte. Tänk på att nässlor som ska ätas alltid bör tillagas!

Nässlor kan användas när som helst om året som grund i maträtter. De kan användas i recept istället för spenat eller andra gröna grönsaker. Byt ut dessa mot lika delar nässlor.

Nässlor går även utmärkt att torka och använda som te.

 

Källor:

https://kurera.se/darfor-ska-du-ata-nasslor/ 2024-04-19

https://www.holistic.se/holistics-varld/magasin/naringsrika-nasslor-och-dess-effekter-pa-halsan  2024-04-19

 

Kontakta mig

Om du har några frågor eller funderingar är jag alltid redo att hjälpa dig!

 
 
 
 
unsplash